The Mueller Investigation Trivia Challenge

So you think you know the Mueller investigation? Test your expertise with the Sidebars Mueller Investigation Trivia Challenge. Take the quiz, share the link, and boast about (or lament) your score on Twitter with the hashtag #MuellerTrivia. Special bragging rights for those who can score 20 out of 20.

It’s an honor system. No Googling while taking the quiz.  And do your own work – NO COLLUSION! Answers are at the end.

Good luck!

1)  Which of these organizations was indicted for taking part in the Russian interference in the 2016 election?

A.         Rosneft
B.         Moscow Analytica
C.         Internet Research Agency
D.         SPECTRE

Paul Manafort

2)  Trump campaign manager Paul Manafort reportedly gave confidential internal campaign polling data to a man with ties to Russian intelligence during a meeting in New York in the summer of 2016. Where did that meeting take place?

A.         In Trump Tower
B.         On a bench in Central Park
C.         In a cigar bar
D.         In the Russian Tea Room

3)  Which of the following was a pseudonym used by Russian hackers to post on social media and share stolen emails in their effort to influence the 2016 presidential election?

A.         DC Leaks
B.         Lucifer 2.0
C.         ButHerEmails
D.         ImaTroll

4)  In the spring of 2016, Trump campaign advisor George Papadopoulos met in London with a man with ties to Russian intelligence who told him the Russians had “dirt” on Hillary Clinton. This mysterious man was referred to in court papers only as:

A.         “The Czar”
B.         “The Russian Minister”
C.         “The Professor”
D.         “Vladimir”

5)  Which of the following did NOT attend the infamous “Trump Tower” meeting in June, 2016 between members of the Trump campaign and Russians offering “dirt” on Hillary Clinton?

A.         Steve Bannon
B.         Jared Kushner
C.         Donald Trump, Jr.
D.         Paul Manafort

James Comey

6)  After president Trump fired FBI Director James Comey, he told a journalist in an interview that the “Russia thing” was on his mind when he did it. Who was that journalist?

A.         George Stephanopoulos
B.         Lester Holt
C.         John Dickerson
D.         Wolf Blitzer

7)  Which position was NOT formerly held by Robert Mueller?

A.         U.S. Attorney for the Northern District of California
B.         Homicide prosecutor in the U.S. Attorney’s Office for D.C.
C.         Chief, DOJ Terrorism and Violent Crime Division
D.         Assistant Attorney General for the Criminal Division, DOJ

8)  Which of the following reportedly resigned over concerns that others in the administration may have been obstructing justice?

A.         Hope Hicks
B.         Mark Corallo
C.         Anthony Scaramucci
D.         Steve Bannon

Alex van der Zwaan

9)  Lawyer Alex van der Zwaan pleaded guilty to lying to the FBI about his contacts with Paul Manafort and work on behalf of the government of Ukraine. Which law firm was he with?

A.         Jones, Day
B.         Willkie, Farr & Gallagher
C.         Skadden, Arps
D.         Saul, Goodman

10)  This defendant pleaded guilty to identity fraud for helping the Russians steal bank account and identity information from U.S. citizens.

A.         Richard Pinedo
B.         Andrew Miller
C.         Emin Agalarov
D.         Rob Goldstone

 

 

11)  Who is the Russian who was indicted with Paul Manafort and charged with witness tampering?

A.         Viktor Netyksho
B.         Sergey Polozov
C.         Konstantin Kilimnik
D.         Boris Badenov

12)  Which of the following was NOT a charge filed against Paul Manafort?

A.         Conspiracy to violate campaign finance laws
B.         Money laundering conspiracy
C.         Bank fraud conspiracy
D.         Conspiracy to obstruct justice

13)  Which lawyer for president Trump reportedly discussed the possibility of Trump pardoning Michael Flynn and Paul Manafort with the attorneys for those two men?

A.         Ty Cobb
B.         Rudy Giuliani
C.         Jay Sekulow
D.         John Dowd

Michael Cohen

14)  Trump’s former attorney Michael Cohen created a separate company to disguise the hush money payments he arranged for women who claimed to have had sex with Donald Trump. What was the name of that company?

A.         Concord Consulting, LLC
B.         Jupiter Holdings, LLC
C.         Essential Consultants, LLC
D.         Stormy Weather, LLC

15)  These four men all pleaded guilty during the Special Counsel investigation. Place them in the correct chronological order based on the date of their guilty plea.

A.         Michael Flynn, George Papadopoulos, Alex van der Zwaan, Richard Gates
B.         George Papadopoulos, Michael Flynn, Alex van der Zwaan, Richard Gates
C.         George Papadopoulos, Michael Flynn,  Richard Gates, Alex van der Zwaan
D.         Alex van der Zwaan, George Papadopoulos, Michael Flynn, Richard Gates

Roger Stone

16)  Trump advisor Roger Stone was indicted for lying to _________ concerning his contacts with Wikileaks and the Trump campaign.

A.         The grand jury
B.         The FBI
C.         Congress
D.         MSNBC

17)  This associate of Roger Stone’s was reportedly in plea discussions with the special counsel, but rejected a plea deal and ended up not being charged.

A.         Randy Credico
B.         Jerome Corsi
C.         Sam Nunberg
D.         Andrew Miller

18)  This associate of Roger Stone’s went to court to fight a grand jury subpoena from the special counsel, and that court case remained pending even after the Mueller investigation concluded.

A.         Randy Credico
B.         Jerome Corsi
C.         Sam Nunberg
D.         Andrew Miller

Rick Gates

19)  Rick Gates, who was Paul Manafort’s right-hand man and co-defendant, served as deputy chair of the Trump campaign under Manafort. Gates also played what other important role in the Trump campaign/administration?

A.         Deputy communications director
B.         Deputy chair of the inaugural committee
C.         Deputy chair of the transition team
D.         Chief liaison for Russian collusion

20)  Which of the following statements is true about the so-called “Mueller Report”

A.         The regulations provide for White House review before it can be released
B.         The regulations provide the report is to be confidential
C.         The regulations require the Attorney General to provide a copy to Congress
D.         The title is “Crime and Punishment”

END OF QUIZ

Answers:  1:C      2:C      3:A       4:C      5:A      6:B     7:C      8:B      9:C      10:A
11:C  12:A   13:D   14:C    15:B   16:C  17:B   18:D   19:B    20:B

Like this post? Click here to join the Sidebars mailing list